Zum Hauptinhalt der Seite

Exhibiting
the speed
of light.

SLV Visitor Center

In the SLV Visitor Center, the SLV brand is experienced directly. Light is not only the product, but the central scenographic design element: an interactive light and media installation links all the contents of the SLV brand space with each other.

But how do you convey brand content to all kinds of different target groups as directly as possible? How do you present a product portfolio of around 3,500 products geared to the target group without expecting too much of them or having to leave out content? And how do you convey brand attributes in a believable way?

Mit Lichtgeschwindigkeit durch Raum und Zeit

But how do you convey brand content to all kinds of different target groups as directly as possible? How do you present a product portfolio of around 3,500 products geared to the target group without expecting too much of them or having to leave out content? And how do you convey brand attributes in a believable way?

Visitors to the Visitor Center experience the SLV brand through an immediate tour of the brand space that is tailored to their needs in terms of time and space. For SLV, this is a novelty in this form: the main characteristics of the supplier of pioneering lighting systems can for the first time be experienced in space – lighting innovations are combined with logistics expertise.

Disco Disco!

The Trend Wall takes the guests on a cinematic journey through the history of the company, which focuses on the respective trends in SLV lights and is accompanied by music from the respective decades.

DIY

Touching and trying things out is expressly encouraged in the DIY area: using various testing situations in the SLV lab, the guests experience which steps each product has to go through before it meets the high SLV quality and safety standards.

The exhibition design is based on flexibility, while mobile lab trolleys and pallets as module bases are reminiscent of the industrious atmosphere in warehouses which underlines the approachability, dynamism and hands-on mentality of SLV. Another side effect is that the spatial and thematic settings also remain flexible in terms of content.

Lighting Experience

The centerpiece of the SLV brand space, the Lighting Experience, is located in the White Cube. Inside, the visitors become part of a virtual light experience in space. Whether retail or residential space or outdoors – the hybrid staging of elements with media projections lets you experience various life-sized lighting situations in a specially developed sonic environment.

Rotating projection screens enhance the medial scenography and add another, now tangible dimension: here products appear, including oversized technical specifications, that match the lighting conditions.

photo Whitecube Presentation Light Experience
Together with dreiform, we have created an absolute novelty for SLV with the Visitor Center.
Melanie Hempfer
(SLV)

Project details


Client

SLV

Location

Übach-Palenberg

Services

Facts

  • 380 qm
  • German Design Award
  • Best Brand Architecture
  • Best Interactive Installation
  • Photographer: Stefan Schilling

More subprojects.

Relatd projects and topics.